Epoksi zemin, günümüzde giderek daha popüler hale gelen benzersiz bir uygulama biçimidir. Bu terimi daha önce hiç duymamış olabilirsiniz, ancak en basit tanımıyla, zemine en az iki milimetre derinlikte uygulanan birden fazla epoksi katmanından oluşan döşeme yüzeydir.

Epoksi zemin kaplaması özelliklerinden biri epoksinin derinliğinde yatmaktadır. Belirttiğimiz gibi, bir epoksi zeminin en az iki milimetre kalınlığında olması gerekir. Kalınlığı iki milimetreden az olan herhangi bir zemine epoksi zemin kaplaması denir.

epoksi zemin
epoksi zemin

Epoksi Zemin Yüzeyler İçin Hazırlık

Epoksi, kaygan veya parlak betona yapışmayabilir. Yapıştırılacak zemin pütürlü bir yapıda olmalıdır. Epoksi zemin döşemeyi uygulamadan önce, beton yüzeyindeki tüm büyük çatlakları, taşları ve talaş gibi malzemeleri onarıp çıkarmak gerekir.

Uygulamaya geçmeden önce beton sıcaklığının uygun olduğundan emin olun. Epoksi için uygunsuz olan sıcaklıklar bu kaplamada kabarmaya veya soyulmaya neden olabilir. Epoksi malzemesi tamamen karıştırılır. Tekrardan sertleşmemesi için hemen uygulamak gerekir. Bu sıvı-katı işlem zemin kaplamasının güçlü, leke tutmaz ve daha sağlam olmasını sağlar.  Kimyasal karışım, dayanıklı bir plastik yapıya dönüşür. Bu sayede alt tabakaya çok sıkı bir şekilde yapışır. Böylelikle epoksi kaplamanın tekrardan kabarması veya yerinden çıkması engellenmiş olur. En popüler kullanım alanları hastaneler, okullar, garajlar ve endüstriyel ortamlardır. Ancak oturma odalarında, mutfaklarda ve diğer oda türlerinde de kullanılabilir.

Epoksi Zemin Çeşitleri

Bakımı kolay, endüstriyel alanlarda kullanmak için bir döşeme seçmeyi düşünüyorsanız sizin için en uygun çözüm olduğuna bahse gireriz! 30’dan fazla epoksi zemin çeşidi vardır. En popüler olanlarından bazılarını sizlerle paylaşacağız.

Kendiliğinden Yayılan Epoksi Zeminler

Hasar görmüş, çatlamış veya delinmiş beton zeminlere bu görüntünün düzelmesi ve daha dayanaklı bir zemin elde etmek için kendiliğinden yayılan uygulaması yapılır.

Bu zeminin eskisine göre bakımı kolaydır. Kendiliğinden yayılan bu sistemler için çeşitli renk seçenekleri mevcuttur. Bu renkler dekoratif tasarımlar yapmak için veya endüstriyel ortamlarda çalışma bölgelerini vurgulamak için kullanılabilir. Üretim tesisleri, ticari garajlar, mutfaklar ve atletik tesisler gibi alanlarda sıklıkla kullanılır.

Epoksi Harç Zeminler

Bu zemin çeşidi ultra dayanıklı en güçlü epoksi zemin sistemidir. Yüksek yapılı bu döşeme %100 katı epoksi ve dereceli kum veya kuvars kumu ile yapılır. Bu tür zemin kaplaması, yoğun insan trafiğine maruz kaldığında bunun ağırlığına veya sıcak lastik izlerine ve olası aşınmalara karşı 20 yıla kadar dayanıklılık gösterir. Eski zeminlerin onarımında da etkilidir. Üretim tesisleri, mekanik odalar, restoranlar, ticari mutfaklar ve garajlar gibi alanlarda kullanılır.

Kuvars Dolgulu Epoksi Zeminler

Kuvars epoksi sistemleri, kuvars taneleri ile reçinesini birleştirerek daha göz alıcı ve estetik bir yüzeyin oluşmasını sağlarlar. Dekoratif, kaymaya dayanıklı ve son derece sağlam bir zemin elde edilir. Soyunma odaları, tuvaletler, kafeteryalar, lobiler ve ofisler gibi alanlarda kullanılabilir.

Epoksi Yonga Zeminler

Epoksi yonga zeminler, karışımdaki kimyasal malzemelerin içine katılan bir tür pul malzeme içerir. Pullar sadece güzel bir görünüm sunmakla kalmaz, aynı zamanda yüzeyde kaymaları ve düşmeleri azaltmak için ince oluklar bulundurur. Epoksi pul zeminler herhangi bir alan için özelleştirilebilir. Çok çeşitli boyut, renk, stil ve dokuya sahiptir.

Anti-Statik Epoksi Zeminler (Elektro statik yük (ESD) Dirençli Zeminler)

ESD birçok alanlar için tehlikeli olabilir. Mekanlarınızdaki elektro statik tehlikeleri azaltmak için anti-statik epoksi zeminler uygulanabilir. Yanıcı madde içeren alanlar için şiddetle tavsiye edilen bir uygulamadır. Elektronik, kimyasal üretim tesisleri, sağlık tesisleri ve yanıcı gazlar veya sıvılar kullanılan alanlara uygulanması uygundur.

Epoksi Zemin Kaplama Avantajları

Epoksi zemin kaplama, çok çeşitli özelleştirilebilir renk seçeneklerinin yanı sıra çeşitli parlaklık seviyelerinde (parlak, saten, mat) kesintisiz, temizlemesi kolay bir yüzey olarak uygulanabilir. Tasarım seçenekleri arasında renkli mikroçiplerin ve metalik pigment katkı maddelerinin eklenmesi yer alır.

epoksi zemin kaplama avantajları

Bakım

Epoksi kesintisiz ve geçirimsiz bir döşeme seçeneği olduğundan, beton alt tabaka kimyasallardan, kirden, sıvılardan ve diğer kirleticilerden korunur. Bu, zeminlerin temizlenmesini kolaylaştırır. Sadece temizleyici amaçlı makineler veya paspas ile kolaylıkla temizlenebilir. Epoksi zeminler standart temizlik dışında fazla bakım gerektirmez. Bu da onların uzun vadeli zeminler için tercih edilebilir hale getirir.

Emniyet

Epoksi kaplamasının önemli avantajlarından biri de uygulama sırasında ıslak kaplamanın üzerine kum yayınlayarak kaymaz bir zemin elde edilmesidir. Bu, ticari veya endüstriyel alanlar için önemli bir unsurdur. Çünkü insanların güvenliği her zaman birincil endişe kaynağı olmalıdır.

Dayanıklılık

Epoksi zeminlerdeki iş yükleri yaya trafiğinden kamyon trafiğine kadar değişebilir. Aşınma ve kimyasal maddelere dayanıklı olan epoksi zemin malzemeleri çoğu endüstriyel üreticinin dayanıklılık ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Çok Yönlü Kullanım Alanı

Epoksi zemin, endüstriyel, ticari, tıbbi, yiyecek ve içecek imalatı, havacılık, eğlence, sağlık, ulaşım, imalat, eğitim, bakkal, perakende ve daha birçok ortam için mükemmeldir.

Tehlikesiz

Kimyasal bileşenler içermesinde rağmen epoksi, çevre dostu bir seçenektir. Çünkü az malzeme gerektirir ve sürekli olarak değiştirilmesi gerekmez. Fayans veya ahşap gibi döşeme kurulumlarında kesme işlemleri için makineler ve testereler gerekir. Bu da çevre kirliliğine yol açar. Epoksi zeminler düşük miktarda VOC (Uçucu Organik Bileşikler) içerecek şekilde formüle edilmiştir ve bu bileşen çevresel tehlikeler içermez.

Ekonomik

Epoksi zeminler diğer zemin seçeneklerinden daha ekonomiktir.

Uzun Ömürlü

İlk epoksi döşemesinden sonra, zemin sisteminin uzun süre yeniden yapılması gerekmeyecektir. Bu kaplama; şok, su ve hatta lekelere karşı dayanıklı olması nedeniyle fayans, parke ve ahşap döşemeden daha uzun süre dayanır. Bu iyi görünümü, dayanıklı ve koruyucu özellikleri nedeniyle yıllarca sürecektir.

Uzun yıllar boyunca düzenli olarak değiştirmek zorunda kalmayacağınız bir döşeme yapmak istiyorsanız, epoksi sistemini tercih edebilirsiniz.

GARANTİ

Lider epoksi yapı kimyasalları olarak yaptığımız uygulamalarda 2 yıl uygulama 3 yıl malzeme olarak 5 yıl bir garanti sözleşmesi yapılmaktadır. Şimdiye kadar yapış olduğumuz uygulamalarda eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde teslim etmenin memnuniyeti içerisindeyiz.

EPOKSİ BELGELERİ

Uygulama esnasında kullanmış olduğumuz malzememizin sağlık bakanlığı tarafından onaylanmış olup istenilen her bir belge için testinden başarıyla geçmiştir.

EPOKSİ FİYATLARI

Epoksi fiyatları m2 birim olarak hesaplanıp verilmektedir. bir başka yazımızda epoksi kaplama fiyatları hakkında bahsettik ve genel olarak epoksi fiyatları hakkında bilgi vermiştik.

En ucuz zemin kaplama boyası olarak epoksi uygulaması tercih edebiliriz.

EPOKSİ ZEMİN
Sohbete başla..
Merhaba;

Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Call Now Button